söndag 20 maj 2012

Söderköping

Strax söder om Norrköping - cirka 15 kilometer - ligger pittoreska Söderköping med sina smala gränder och kullerstens gator. Sankt Anna skärgård är väl något som de allra flesta känner till även om man inte tillhör båtfolket, så av naturliga skäl kryllar det av båtar i och runt omkring hamnen och Göta Kanal.

Eftersom vi gjorde oss ett ärende till Norrköping för att hälsa på delar av släkten som tillfälligt befann sig där över helgen - passade vi på med en liten utflykt till Söderköping för att kolla läget - men framför allt för att äta GLASS. För är det nåt man ska göra i Söderköping så är det att äta glass.

Glassrestaurangen Smultronstället ligger väldigt mysigt vid kanalen och erbjuder världens häftigaste meny och allt handlar naturligtvis om glass i alla dess former. Hit måste man bara gå om man är i Söderköping, och självklart var det målet för vårt besök i staden. För är det nåt vi älskar i den här familjen - så är det glass. Trots kalla vindar var det kö till serveringen - och jag kan bara tänka mig hur det är en vam sommardag och turistsäsongen är i full gång.

Hursomhelst - jag längtar redan tillbaka - för att kunna prova på ännu mer av deras fantastiska kreationer.
Nån som har lust att haka på???




3 kommentarer:

  1. Åh!! Ja dit hänger jag gärna på! Har ätit där en gång men det var längesen, alldeles för längesen känner jag nu:) Helt makalöst smaskigt!!/LindaJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen mysigt där - man kanske skulle dra ihop ett gäng och dra allaesammans. Det är ju faktiskt inte långt egentligen.

      Kram/L

      Radera
  2. Inte en dum idè alls! :)/LindaJ

    SvaraRadera