onsdag 11 januari 2012

Olycka

På vägen upp till Mora i helgen - blev vi helt plötsligt stillastående i 45 minuter på grund av en singelolycka strax norr om Kopparberg. Vi blev omkörda av både ambulans och polis med sirenenerna påslagna och på radion bröts sändningarna med jämna mellanrum om uppdaterad information.

Jag vet inte hur det gick för passagerarna i bilen - men för de allra flesta i bilköerna blev det bara en kort oplanerad paus i helgtrafiken - antagligen också en del muttranden över minutrar som måste köras in - men för de drabbade förändrades alla planer på bara några sekunder.

Efter alla mil i en bil på vägarna -är jag otroligt tacksam och fascinerad över att så många gånger kommit fram helskinnad och utan skador. För tänk vad lätt hänt det är att någonting skulle hända med så många faktorer inblandade - väglaget - dumma omkörningar - dålig sikt - vädret - och även om man själv väljer att ta det lugnt och sänka farten - så vet man aldrig vilken chaufför man möter.

Just den här gången visade det sig att en älg var den direkta orsaken - bilen var demolerad och uppskuren av räddningskåren och djuret låg i diket bakom fordonet. Jag hoppas verkligen att passagerarna klarade sig för att senare kunna fortsätta sin resa - kanske till familj, släkt och vänner för några dagars skön ledighet.

Så tänk på det när ni är ute i trafiken - ta det lugnt - lätta på gasen - och var ute i god tid för att slippa jäkta.
En olycka händer så lätt och kan förändra ditt liv för alltid.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar