torsdag 15 mars 2012

Hjärnjympa

Köpte en liten present till Frasse häromdagen - en liten aktivitetslåda där det gäller att flytta bort små vita plastben för att sen kunna skjuta de bruna lådorna åt sidan. Naturligtvis ligger det massa godsaker under för att sporra honom till det yttersta.

Hans första spontana reaktion såg ut att vara nåt i stil med: - "varför gömmer du undan godiset - ge hit det på en gång".

Till en början var han ganska konfunderad och undrade om jag menade allvar - men till sist fattade han ändå galoppen och mumsade nöjd i sig både skinkbitar och gottis efter att ha flyttat undan alla brickor.

Kul att se hur de fungerar - hjärnan liksom jobbade på högvarv innan han kom på hur han skulle göra.
Nu efter några fler försök är han mer spänd på vad som ligger under - dvs alltid sugen på godis.



2 kommentarer:

  1. vad söt! jag köpte en annan variant av aktiverings sak till Walter, ser ut som två frisbess som är ihopsatta, hunden ska vika den fram och tillbaka så trillar godiset ut. Han blev frustrerad och försökte bita sönder hela leksaken..haha! Kanske att denna funkar bättre/är roligare? Vart köpte du den?

    SvaraRadera
  2. Ja - den blev verkligen en hit.
    Nu efter några gånger är det så kul att se - Frasse är verkligen målmedveten och vet precis vad han ska göra. Allt för lite godis ju :)

    Jag hittade denna ute på Marieberg - på hund&kattaffären - fanns massor att välja på.

    Läste på din salongsblogg - behöver du nån frivillig att öva på är det bara att höra av sig :)
    Kram/L

    SvaraRadera