torsdag 24 juni 2010

Aj aj aj

Så typiskt att det ska hända nu - ryggen värker så fruktansvärt. Kan knappt gå - inte sitta och inte ligga. Har kommit lite smygande men jag har jobbat på som vanligt - tills igår det vill säga. Då gick det inte längre. Träffade min massör Mats som gjorde allt för att mjuka upp, och för tillfället känns det lite bättre. Men än är det inte över. Trist att det ska hända nu bara - är inne i den mest intensiva perioden på jobbet - en förhoppningsvis övergående period - men just nu hinns det inte med att vara borta. Men det är kanske just därför som det händer just nu - kroppen säger ifrån - det har helt enkelt varit för mycket ett tag - och som vanligt tänjer man tills det expoderar.
När man har ont i ryggen ska man undvika tunga lyft och en massa stillasittande - gissa vad jag gör på mitt jobb "ler"



Lite info från ryggakuten.se kommer här:
Ordet ryggskott brukar användas vid plötslig eller gradvis ökande värk i framför allt ländryggen. Vid ryggskott upplever man svårighet att gå rakt och att ställa sig upp från sittande/liggande.

Man kan även uppleva symtom som ischias eller lätta utstrålningar till benen. Ryggskottet i sig är ett symtom där det mycket sällan är någon allvarlig skada eller bakomliggande sjukdom. Smärtan kan komma från olika delar i ryggen, t ex från lederna mellan kotorna, diskar eller ledband. Smärtan är kroppens sätt att signalera att man har passerat en gräns för vad kroppen klarar av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar