tisdag 18 augusti 2009

Nordkap

För att komma till Europas nordligaste punkt - 71 grader nord - åkte vi ytterligare ca 60 mil norrut från Kiruna. Tyckte att, "när vi ändå hade vägarna förbi" kunde vi lika gärna åka till Norge och titta på havet. (Tur att man gillar att åka bil.) Passerade genom Finland, upp till Alta för att vidare åka genom Norges vackra landskap till Nordkap.


Till en början kändes det som världens nitlott - återigen denna trista och välbekanta dimma - såg inte ett jota. Men som det gamla talesättet säger: It`s not over before the fat lady sings - man ska aldrig ge upp hoppet i förväg. Som genom ett under - efter en kopp kaffe - skingrades alla moln och Nordkap visade upp en alldeles fantastisk sida. Kändes helt otroligt att vi ändå kunde ha lite tur trots allt.



Gick runt på området, njöt av vidderna, tog en hel del bilder och konstaterade att resan var väl värd milen och tiden i bilen.



Bildbevis - jag var där.



På tillbaka vägen gjorde vi en liten avstickare, ner till till ett litet fiskeläger på västra sidan av ön. Platsen heter Gjesvaer och låg fantasiskt vackert, inbäddad bland fiskebåtar och vinpinade träd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar