torsdag 22 oktober 2015

Ålesund - Norge

Jamen då så - då går resan vidare. 
Lite försenat -men ändå. 
Man får vara glad för det lilla.

Från Geiranger tog vi oss vidare uppåt mot den pittoreska och underbara lilla staden Ålesund. Beläget ute vid kusten och Havet som närmaste granne - så kan man inte annat än att bli kär i denna idyll.

Norrmännen fortsatte att imponera - och man kände sig både välkommen och tillfreds. Försökte på enklaste möjliga vis att orientera oss i denna legostad och hamnade till sist uppe på Aksla där man har en fantastisk utsikt över staden.

År 1905 brann hela staden upp på bara 15 timmar och när staden sedan byggdes upp gjorde man det i jugendstil. Därav alla dessa vackra byggnader.




Via en mängd broar och underjordiska tunnlar tar man sig lätt ut till Godöya - en av de öar som ligger mest västerut från staden sett. Möjligheter att bestiga toppen på 497 meter finns - och om man tar chansen att vandra de cirka 2 timmar som det tar - ska man visst ha en fantastisk utsikt över Alnesvatnet. Detta är något som vi valde att spara på till nästa gång vi kommer till Ålesund - för definitivt är det en stad jag kommer att återvända till.
Däremot passade vi på att upptäcka omgivningarna runt Alnes Fyr - och rent spontant är det svårt att hitta en bättre plats för avkoppling och meditation.




Från Ålesund gick sen resan vidare mot Molde för att upptäcka Atlanterhavsveien - en broförbindelse mellan massa öar på vägen mot Kristiansund. Något min man under en längre tid längtat efter att få göra - att få köra över alla dessa broar.
Mer om detta i nästa inlägg.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack i massor!!!
      Ålesund återvänder jag gärna till - underbart härlig stad.

      /Lisa


      Radera