torsdag 3 oktober 2013

Tallinn

Jag har varit i Tallinn.

Egentligen har jag mest åkt båt - men fartyget låg kvar i hamnen i flera timmar - vilket gjorde det möjligt att lite snabbt upptäcka den gamla staden.
Väldigt spännande!!

Många menar att Tallinns "old town" påminner om Visby med både kullersten och ringmur - men då jag aldrig varit på Gotland fick jag nöja sig med att ta till vara på alla intryck. Vi promenerade i gamla stan - åt lite mat - handlade lite souvenirer- och på tillbakavägen stannade vi till vid Linnahall - en gigantisk betongkonstruktion som färdigställdes i samband med sommar-OS i Moskva 1980. Tydligen så anordnades OS-tävlingarna i segling just i Tallinn eftersom Moskva inte hade någon lämplig plats för detta. Idag har byggnaden tyvärr förfallit pga dålig ekonomi och dålig konstruktion. Planer finns däremot att rusta och färdigställa byggnaden - eftersom just gamla stan i Tallinn ingår i UNESCOS´s världsarvslista.
Hursomhelst inbjöd byggnaden till lite fotograferande - då den stack ut rejält från allt det gamla och genuina som Tallinn bjöd på.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar