tisdag 23 juli 2013

Norge - Predikstolen

Efter Odda och Trolltungan - bagav vi oss söderöver mot Stavanger. I stavanger finns nämligen Predikstolen - the pulpit rock - som är en av de mest besökta attraktionerna i Norge.
2011 blev predikstolen listad som en av världens spektakulära utsiktsplatserna av CNN GO och Lonely Planet. Predikstolen är belägen 604 meter över Lysefjorden och du tar dig dit på cirka 4 timmar fram o åter.

Av de hikingpeople vi pratat med som besökt predikstolen - rekommenderade i stort sett alla - att vara ute riktigt tidigt på dagen. Eftersom utflykten är så populär - vallfärdar alla typer av människor hit i busslaster - och emellanåt kan det bli riktigt trångt på leden.

Just av den anledningen - beslöt vi istället att påbörja vår vandring redan samma dag som vi kom fram till Stavanger - vid 18 tiden på kvällen. Det visade sig vara en väldigt smart lösning. De allra flesta vandrare den dagen var redan nere - och de vi mötte var nästan klara. Vilket betydde - att när vi väl var uppee på platån - rådde ingen trängsel som det annars brukar göra. Vi kunde ta det lugnt, fika vår medhavda matsäck och fota de kort vi ville ha.
Helt perfekt med andra ord.
Tillbaka vid parkeringen och bilen vid 23-tiden - supernöjda med både utsikt och vandring!!


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar