lördag 13 februari 2010

Denna dagen - ett liv.

Enligt almanackan är det idag den 13 Februari 2010, och det innbär i praktiken att det är min bröllopsdag, vilket i sin tur betyder att jag varit Fru Nyman i exakt 22 år.
När man tänker på det - 22 år - känns det länge och väldigt gammalmodigt. Många ger upp sina äktenskap redan innan det når en bråkdel av mina 22 år.

Det vore en lögn att säga att allt har varit en dans på rosor - att allt har varit smärtfritt.

Brukar likna äktenskapet vid en bra bok - en sån där riktigt fängslande bok som du inte kan lägga ifrån dig - en bra inledning och starka karaktärer - kapitel med gråt och tandvärk - du vänder blad och upptäcker lite medvind och glädje. Men på något vis så slutar alltid bokens sista rader med "så levde de lyckliga i alla sina dagar". Lite klichévarning - men är det inte så livet är - upp och ner hela tiden.

För bara några år sen blev dagar och datum allt mindre viktiga - löften som man avlade för länge sen spelar inte så stor roll, om man inte försöker leva upp till dom varje dag. Det viktigaste är att varje dag behandla varann med kärlek och respekt, och framför allt ha roligt och trevligt tillsammans. Allt annat är av mindre betydelse.

Försöker ständigt påminna mig Farbror Melkers ord i Saltkråkan när han sätter sig ner för att skriva boken som ska göra honom berömd och erkänd - ordtorkan gör att bladet fylls med endast 4 små men ack så betydelsefulla ord: "denna dagen - ett liv". Det har fått bli mitt motto i livet: Att varje dag är viktig för resten av ditt liv. Gör ditt bästa av varje dag - imorgon kan det vara försent!! Att alla dagar tillsammans är ditt liv.
Massor med kramar till er alla.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar