söndag 2 februari 2014

Diskbråck

Lillprinsen har blivit dålig - och i fredags var det dags för en akutresa till Strömsholm och Djursjukhuset igen. Klumpen i magen kom tillbaka och man befarar alltid det värsta.

Han uppträdde inte som vanligt när jag kom hem från arbetet - och ville bara vara nära. Ungefär som om han ville säga att nåt inte stämde. Ibland önskar man verkligen att man förstod bättre!!

När jag skulle sätta ner honom på golvet efter att ha haft honom i knät - skrek han bara så hjärtskärande som det går - och höger bakben ville inte följa med.
Stackars liten!!

Efter diverse samtal med veterinärer en fredag eftermiddag - återstod bara att åka till Strömsholm. Tur i oturen var det inte så många akutfall just denna dag - och vi fick hjälp snabbare än jag förväntat. Veterinären Emelie gjorde en grundlig undersökning, kollade igenom hans reflexer  - och Frasse fick även springa fram och tillbaka i den berömda hältgången.

Summa summarum - Frasse har troligen ett litet diskbråck långt ner på ryggen ovanför svansen. Vi fick beröm för att vi kom in i ett så tidigt skede - då kan man istället för att operera - ordinera smärtstillande i kombination med antiinflammatoriska tabletter. Problemet är att Frasse i allra största möjliga mån ska hållas i stillhet - det är max 5 minuters promenader som gäller - enbart för att göra de dagliga behoven. Däremellan är det vila och sova som gäller.

Nu blir det återbesök på Strömsholm om 2 veckor - och då hoppas vi verkligen att läkningen har gått som önskat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar