fredag 9 augusti 2013

Bergianska trädgården i Stockholm

En dagtur till stockholm var inplanerad sedan flera veckor tillbaka.

En riktig tjejträff  - då jag fick träffa både mor och syster och systerdotter. Från början var ingenting inplanerat - utan tänkt mest som en "baravaraträff" för att umgås och uppdatera oss - men redan på centralstationen kom förslaget att åka ut till bergianska trädgården - dels som utflyktsmål men också för att komma ifrån innerstan.

Sagt och gjort - och till och med jag som inte är särskilt intresserad av blommor - tyckte att det var inspirerande. Olika växthus - olika förutsättningar. Växter vi har i små krukor i köksfönstret - var stora som träd. Väldigt imponerande!!!

bergianska trädgårdens egna hemsida kan man läsa:

Välkommen till Bergianska trädgården

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Här finns växter från hela världen, t.ex. medelhavsområdet och tropikerna. Trädgården ligger naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm. Förutom hundratals träd- och buskarter, stora gräsytor med blommande örter finns växtsystematiska kvarter där man ser hur växter är släkt med varandra, växtgeografiska områden såväl som frodiga köksväxtland, örtagård och frukt- och bärträdgård. En plats för kunskapsinhämtning, inspiration och rekreation.

Ja - jag kan inte annat än hålla med :)















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar